Home » INSPIRATIE. » De Liebster Award.

De Liebster Award.

liebster blog award.

Vandaag werd ik genomineerd voor de Liebster Award.
Heel eerlijk gezegd kende ik dit nog niet,maar dankzij de Blog waar ik door ben genomineerd kwam ik er achter dat dit een aanmoedigingsprijs is voor beginnende bloggers. Sinds 5 maanden ben ik nu aan het bloggen. Mijn bezoekers aantallen groeien steeds meer en dit vind ik ontzettend leuk om te zien. Dankzij de website van Gemma ben ik genomineerd voor de Liebster award.

Op haar website stond dit verhaaltje:

Liebster Award doorgeven

Nu is het mijn taak om de Liebster Award fakkel door te geven. Wat eigenlijk best lastig is. Ik volg momenteel vooral wat grotere interieur weblogs als showhome.nl,eijerkampinspireert.nl en 101 woonideeen. Toch is er één weblog wat ik wil benoemen en waar ik regelmatig inspiratie uithaal, namelijk het weblog van interieurstylist Anouk Dekker.  Haar zou ik willen nomineren voor de Award, mede dankzij de mooie knopen die ik heb gekocht dankzij haar blog ;). De vragen:

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Hoe combineer jij het bloggen met je dagelijkse werkzaamheden?
 3. Wat wilde je als klein kind worden? Lijkt het op wat je nu doet?
 4. Wat staat er bovenaan je wishlist?
 5. Wat zou je graag willen doen, maar durf je eigenlijk niet zo goed?
 6. Welke DIY wil je nog heel erg graag uitvoeren?
 7. Wat is volgens jou de interieurtrend van 2014?
 8. Waaruit haal jij je inspiratie om te bloggen?
 9. Wat zijn jouw favoriete webshops?
 10. Wat is je allerleukste accessoire in je huis?

Wil je mijn  antwoorden lezen? Klik dan op

 

En dan nu de antwoorden!

1. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan het Nimeto in Utrecht.
Dit is een 4 jarige opleiding waar ik ben opgeleid tot interieur styliste.
Deze opleiding is hartstikke creatief en ben daarom altijd bezig geweest met leuke opdrachten. Het maken van moodboards, ontwerpplannen, styling en decoratie schilderen waren dingen waar ik bijna elke dag mee bezig was.

Tijdens mijn opleiding heb ik eigenlijk nooit veel tijd gehad om te gaan bloggen en vond ik het vooral erg leuk om andere bloggers te volgen. Nu ik klaar ben met mijn opleiding en op zoek ben naar een baan ben ik mijn website begonnen.

In eerste instantie was het bedoeld om mijn portfolio te laten zien. Omdat het in deze tijd lastig is om aan een baan te komen wilde ik via mijn site laten zien wat ik kan.

Ik ben verslaaaaafd aan Pinterest. Het liefst kijk ik er de hele dag op. Ik kom daar zo veel mooie en inspirerende foto’s tegen. Dan heb ik altijd gelijk zin om alles te gaan veranderen. Tijdens mijn opleiding gebruikte ik al veel afbeeldingen voor moodboards die ik dan via Photoshop maakte.

Het aantal borden op Pinterest werd steeds meer en zo kwam ik eigenlijk op het idee om te gaan bloggen. Omdat ik het heel erg leuk vind om dingen te laten zien leek dit mij de perfecte manier. Mensen die het willen bekijken kunnen er naar kijken wanneer ze willen en ik kan mijn inspiratie kwijt door middel van bloggen. En hoop natuurlijk dat andere hier iets aan hebben. Ik vind bloggen echt super leuk om te doen, als ik nieuwe afbeeldingen tegen kom  of in een winkel loop denk ik : “oooh dat is leuk voor mijn site”. Zo vind ik het ook erg leuk om dingen zelf te maken. Ik probeer dan zo veel mogelijk foto’s te maken om de lezers zo goed mogelijk uit te leggen hoe ik alles heb gemaakt. Ik vind het ontzettend leuk om te zien dat mensen er op mijn berichten reageren of zelfs mijn berichten delen.
2. Hoe combineer jij het bloggen met je dagelijkse werkzaamheden?

Op dit moment ben ik nog steeds op zoek naar een full time baan en heb ik dus veel tijd om te bloggen. Ik probeer daarom elke dag een berichtje te plaatsen.

3. Wat wilde je als klein kind worden? Lijkt het op wat je nu doet?

Ik was altijd bezig met knutselen en tekenen. Hier thuis lag altijd de tafel vol met kleurboeken, verf of andere creatieve knutselwerkjes.

Toen ik heel jong was wilde ik altijd graag dokter worden… ja de hele andere kant en nee dat lijkt dus totaal niet op wat ik nu doe haha. Ik was/ben nogal een pechvogel en omdat ik een aantal keer iets gebroken had en een aantal gaten in mijn hoofd heb gehad wilde ik graag ”gattendokter” worden.

Toen ik naar de middelbare school ging kwam ik er achter dat dingen doen en maken meer mijn ding waren. Ik deed ook VMBO-TL en voor dokter had je natuurlijk VWO nodig.
Ook vond ik leren altijd erg lastig en was  ik liever bezig met knutselen.
Vakken zoals tekenen en handvaardigheid interesseerde me ook veel meer dan een vak als Biologie.

Vanaf de 2e klas  moet je al gaan nadenken wat je wil gaan doen en toen wilde ik graag iets in de mode of interieur branche doen. In de 3e  klas kwam ik via iemand anders bij de school het Nimeto terecht. Toen ben ik al naar een open dag geweest met mijn ouders en JA dit was de school waar ik naar toe wilde. Toen ik bij het Nimeto binnen kwam was het een soort creatief paleis. Alles wat in de school stond of hing was gemaakt door leerlingen en ik kon niet wachten om zelf ook dingen te gaan maken.. Helaas moest ik nog een jaar bikkelen voor mijn examens en kon ik dus nog niet naar deze school toe.

In het 4e jaar ging ik er weer naar toe en schreef ik me in. Je werd niet zomaar aangenomen en ik moest een opdracht maken en een gesprek voeren waarin ik duidelijk moest maken waarom ik op deze school paste. Binnen een week kreeg ik de uitslag dat ik was toegelaten en na de zomervakantie mocht ik dan eindelijk beginnen.

Dus mijn mening is wel iets veranderd maar ik ben super blij dat ik deze opleiding heb gedaan.

4. Wat staat er bovenaan je wishlist?

Qua Baan: Een eigen interieur ontwerp bedrijf  waarin ik klanten help met het inrichten of restylen van hun huis. In combinatie met een webshop of winkeltje met leuke spullen die ik dan kan gebruiken in mijn ontwerp plannen.

Qua Meubels: Een super strak hoogglans wit interieur met een grote tafel met 6 mooie Vitra stoelen! 

5. Wat zou je graag willen doen, maar durf je eigenlijk niet zo goed?

Dat vind ik een hele lastige vraag.
Ik denk dat ik voor mezelf beginnen toch een beetje een enge stap vind.
Een baan met een salaris elke maand lijkt me gewoon een fijn idee.
Zeker in deze tijd lijkt het me lastig om daar van te kunnen leven als je net begint.

6. Welke DIY wil je nog heel erg graag uitvoeren?

De DIY die ik graag wilde doen heb ik een tijdje geleden gedaan.
Dit was het maken van een eigen tijdschriften rek.
Ik ben gek op het lezen van bladen en vind het ook altijd leuk om ze zichtbaar te laten zien in je interieur. Vaak als ik in winkels liep en er een zag staan wilde ik dit zo graag hebben. Maar deze zijn best wel prijzig en daarom heb ik besloten om er zelf eentje te gaan maken.

Mijn zelfgemaakte tijdschriften rek kun je bekijken als je hier klikt.

Verder lijkt het me leuk om zelf een mooie kast te ontwerpen op maat. Met een mooie verdeling van de vakken zodat mijn accessoires daar precies mooi inpassen!

7. Wat is volgens jou de interieurtrend van 2014?

De trend van 2014.. Ja er zijn tegenwoordig zoveel trends die je kunt toepassen.
Als ik kijk naar de trends op de woonbeurs kwam ik veel vintage meubels en felle kleuren tegen.

Er wordt veel gebruik gemaakt van grafische printen en vormen.
En het Scandinavische wonen zie ik ook nog steeds veel terug komen.
De invloed uit Scandivanie wordt steeds groter.
Je herkent deze stijl door het gebruik van veel wit met grijze en zwarte accenten. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Grote industriële lampen en de bekende design meubels om het af te maken.

Ook zie ik veel ontwerpen voorbij komen met de beton-look.

8. Waaruit haal jij je inspiratie om te bloggen?

Pinterest, Woonbladen en Beurzen.

9. Wat zijn jouw favoriete webshops?

Ik ben echt een overal shopper haha, vooral online.
Als ik het leuk vind koop of bestel ik het.
Maar de meeste spullen in mijn kast zijn toch die van de H&M.

10. Wat is je allerleukste accessoire in je huis?

Ik woon nog thuis bij mijn ouders en heb dus alleen een kamer,
maar het aller mooiste wat ik heb staan is mijn Charles and Ray Eames Vitra – Dar stoel.

Deze heb ik vorig jaar op de Woonbeurs gewonnen met de stoelendans.
Ik was altijd al fan van deze stoelen en ik was toen de gelukkige winnares van zo’n super moooooie stoel.

Ik kan helaas niet de juiste afbeelding vinden.
Maar zoals hier onder de stoel.
De stoel is wit met een grijze bekleding aan de binnenkant.

 

Doorgeven

Nu moet ik natuurlijk de liebster ‘fakkel’ doorgeven.
Dit wil ik doen aan de blog van Design4usall.

Dit is een blog die ik leuk vind om te volgen.
Ze schrijven hier over verschillende designmeubels.

Al eerder had ik een stukje geschreven over de Wasknijper  kapstok van Swab Design.
Deze inspiratie had ik van deze website afgehaald.

Livelovehome had de vragen een klein beetje aangepast dus dat ga ik nu ook doen.

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
 2. Wat is er zo leuk aan bloggen?
 3. Hoe combineer jij het bloggen met je dagelijkse werkzaamheden?
 4. Heb je een interieur opleiding gevolgd of is dit puur een passie?
 5. Wat staat er bovenaan je wishlist?
 6. Wat zou je graag willen doen, maar durf je eigenlijk niet zo goed?
 7. Welke DIY wil je nog heel erg graag uitvoeren?
 8. Wat is volgens jou de interieurtrend van 2014?
 9. Waaruit haal jij je inspiratie om te bloggen?
 10. Wat is je allerleukste accessoire in je huis?

Ik hoop dat je deze vragen wil invullen op jou website!

Heel veel succes er mee.

Geef een reactie