Home » INSPIRATIE. » De Barcelona Chair.

De Barcelona Chair.

Iedereen die in woonbladen kijkt of geïnteresseerd is in de Interieur branche kent deze klassieker.

De Barcelona Chair is een van de bekendste design stoelen.

De Barcelona-stoel (model 250L) is een stoel naar het ontwerp van architect Ludwig Mies van der Rohe en interieurontwerpster Lilly Reich

Deze stoel is ontworpen voor het Duits paviljoen van de Wereldtentoonstelling van 1929 in Barcelona. Bij deze stoel hoort eenvoetenbank, in dezelfde materialen als de stoel zelf. De stoel draagt duidelijk het stempel van de ontwerper: eerlijk, functioneel, elegant en zonder franje; zijn adagium van “less is more” indachtig. Het ontwerp is geïnspireerd op een antieke vouwstoel, door de in kruisvorm geconstrueerde, gepolijst roestvrij stalen poten. Op de wereldtentoonstelling stonden twee sets, beiden destijds in wit geitenleer. Tegenwoordig zijn diverse kleuren leverbaar.

Later vond deze luxe uitstralende stoel zijn plaats in kantoor- en bankgebouwen. De officiële productie is sinds 1948 onder licentie van het Amerikaanse Knoll International. De Kortrijkse firma De Coene verkreeg in 1952 de licentie voor de Benelux om de stoel voor Knoll te produceren. De lederen handtassen fabrikant Delvaux maakt de handgemaakte kussens. De stoel met bijhorende kruk kost nu € 8000 doordat er vele uren handwerk mee gemoeid is. Een ingegraveerde handtekening van Mies van der Rohe geeft het waarmerk van echtheid.

Barcelona
Barcelona1.jpg
Algemene gegevens
Type Stoel
Ontwerper Ludwig Mies van der Rohe
Jaar 1929
Land Duitsland
Stroming Modernisme
Producent Knoll
Beschrijving
Materiaal Leder en staal
Kleur Variabel
Breedte 75 cm
Hoogte 75 cm
Diepte 75 cm

Bron: Wikipedia.

Barcelona chair (1)

Barcelona chair (1)

Barcelona chair (2)

Barcelona chair (3)

Barcelona chair (4)

Barcelona chair (5)

Barcelona chair (6)

Barcelona chair (7)

Barcelona chair (8)

Barcelona chair (9)

Barcelona chair (10)

Barcelona chair (11)

Barcelona chair (12)

Barcelona chair (13)

Barcelona chair (14)

Geef een reactie